Waarom teamcoaching?

Herken je het? “Gedoe”

Er is “gedoe” in het team wat niet op tafel komt:
• Het team communiceert niet goed of zelf helemaal niet meer met elkaar
• Gedoe, conflicten en onderhuidse spanningen frustreren de samenwerking, een open gesprek wordt niet (meer) gevoerd en er is een gevoel van onveiligheid
• Teamleden komen afspraken niet na, en wellicht is er een matig besluitvormingsproces
• Teamleden zijn passief/ nemen geen initiatief en verantwoordelijkheid
• Eilandjes worden gevormd en er wordt weinig samengewerkt, gelijkgestemde mensen zoeken elkaar op en versterken elkaar

Onze ervaren Van2 teamcoaches helpen teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen en efficiënter samen te werken. Zij ontsluiten en verbinden het potentieel binnen teams. Hierdoor versnelt de teamcoach het het ontwikkelproces in teams en zorgen zij ervoor dat teams een bijdragen aan organisatiedoelstellingen.

Soms komt “gedoe” te weinig op tafel omdat de veiligheid in het team laag en zijn de gesprekken te spannend of te moeilijk om samen aan te gaan. De Van2 teamcoach helpt mensen zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Hij of zij zal het team helpen de belemmerende interactiepatronen te gaan herkennen en helpt het team hier stappen vooruit in te zetten.

Naast teamcoaching om gedoe/conflicten te neutraliseren, helpen onze teamcoaches ook om een team effectiever te maken. Zij bekijken samen met het team de effectiviteit van het hele team en doen waar nodig interventies om het team verder te helpen richting het beoogde doel.

Laat je adviseren. Bel voor advies of vul het contactformulier in. We nemen dan snel contact met je op.

Weet je zeker dat je wilt uitloggen?