Waarom teamcoaching?

Teamcoaching brengt bedrijven verder.

Teamcoaching is het smeermiddel van iedere organisatie. Aandacht voor terugkerende conflicten, onderlinge communicatie, besluitvorming, productiviteit, het nemen van verantwoordelijkheid en constructief samenwerken laat de organisatie en de medewerkers groeien.

Van2 verzorgt no-nonsense teamcoaching en training. Van2 is opgericht door een team van technisch bedrijfskundigen en teamcoaches. De bedrijfskundigen hebben als specialisatie het continu verbeteren van organisaties (lean, agile en bedrijfseconomie). De Van2-teamcoaches hebben jarenlange ervaring in het managen en begeleiden van teams en zijn gespecialiseerd in leiderschap en het verbinden van teams.

Professionele teamcoaching zorgt dat het bedrijfsresultaat zichtbaar verbetert. De  inzet van Van2 teamcoaches verdient zich dus altijd vanzelf terug.

De Van2-coaches werken met een effectieve en transparante TeamScan. Onder het motto op weg naar een beter team nemen zij je als het ware mee op reis langs verschillende oplaadpunten. Bekijk de film over de Van2-werkwijze.

Individuele en online coaching.

Coachingstrajecten hoeven niet altijd in teamverband. Individuele coaching is ook mogelijk, bijvoorbeeld als iemand zich verder wil ontwikkelen of door coaching beter kan werken in teamverband. Individuele coaching is bij uitstek geschikt

Bij online-coaching speelt afstand geen rol meer. Voor sommigen even wennen, maar als je eenmaal een beetje gewend bent aan deze manier van communiceren merk je dat de afstand er niet meer toe doet. Lees hier wat de voordelen zijn van online coaching.

Wanneer biedt coaching en training uitkomst.

Vaak zien we dat binnen een team veel potentieel aanwezig is, maar dat het niet benut wordt. Door synergie verhoog je niet alleen het werkplezier van de teamleden, maar verbeter je ook de resultaten. Waar gaat regelmatig mis:

  • Een team communiceert niet goed of te weinig met elkaar;
  • Er is gebrek aan eenduidige visie of het ontbreekt aan inzichten en overtuigingen. Dit frustreert de samenwerking en een open gesprek wordt niet (meer) gevoerd. Er heerst een gevoel van onveiligheid;
  • Teamleden zijn te druk om afspraken na te komen en besluitvorming blijft liggen of heeft geen effect;
  • Teamleden zijn passief, nemen geen initiatieven en verantwoordelijkheden;
  • Doordat er eilandjes worden gevormd is er te weinig synergie en samenwerking. Gelijkgestemde mensen zoeken elkaar op en versterken elkaar.

 

De Van2-teamcoaches helpen teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen en efficiënter samen te werken. Zij ontsluiten en verbinden het potentieel binnen teams. Hierdoor versnelt de teamcoach het ontwikkelproces binnen teams zodat zij als team bijdragen aan de organisatiedoelstellingen.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan extra informatie over Van2 coaching en training neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier of via bel- of emailbutton.

Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via e-mail of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit geen gebruik te maken van onze diensten, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat. Bekijk hier ons privacy statement.

Weet je zeker dat je wilt uitloggen?